Världsrekord i arrenden?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Södermanlands Nyheter med journalistik.

Arrenden Nu har kommunen aviserat en höjning av sommarstugearrendena med 50 procent. Redan med nuvarande arrende torde man ligga högst i landet, räknat per kvm. Ett arrende, på fastlandet, med sjönära läge, kommer att få ett nytt arrende på ca 35 000 kr/år! Kanske ändå inte så farligt om det är en tomt man arrenderar, men så är det inte i Oxelösund!

Oxelösund har ett par hundra arrendatorer, med sommarstugor i storleksordningen 30 – 60 kvm. Enligt beslut i kommunstyrelsen 2015-01-28, Dnr. Ks.2014.154, arrenderar man bara den mark som huvudbyggnaden upptar! En 30 kvm stuga kommer då att betala ca 1 150 kr/kvm/år, och en på 60 kvm 575 kr/kvm/år. Hur rimmar den prissättningen med den likabehandlingsprincip kommunen har att följa?

Det torde också vara världsrekord i kvm-pris! Dessutom har kommunen belagd alla arrenden med totalt byggstopp tills den nya översiktsplanen är klar. Den nu gällande tog 5 år att få klar!

Många arrendatorer är Oxelösundsbor, och valet ligger inom räckhåll.

KGN

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
Besök webbversionen