Lastbilschauffören tvingades köra ner i diket för att inte frontalkrocka med bilisten. Foto:

Bilist tvingade ner lastbil i dike – och smet

TROSA

Så här kan det gå – om inte bromsen liggs på. – Jag är ganska förbannad. Bilisten vägrade väja och smet också, säger lastbilsföraren.

Det var vid 13.30-tiden på onsdagen som en Scanialastbil från Södertälje testkördes längs med Stensundsvägen utanför Trosa.

– Det är en ganska bra väg att testa fordon på, berättar föraren, som vill vara anonym.

I riktning mot skolan mötte lastbilen en bil. Enligt lastbilschauffören betedde sig bilisten inte som man bör på en smal och slingrig skogsväg.

– Jag försökte svänga så långt åt höger som möjligt i samband med mötet. Men bilisten svängde inte in något alls utan fortsatte bara att köra på. För att undvika en krock försökte jag svänga ner lite till mot diket till men då skar lastbilen ner.

Lastbilschauffören tvingades köra ner i diket för att inte frontalkrocka med bilisten. Foto:

Lastbilen färdades ca 50 meter halvvägs ner i diket, vilket spåren på platsen vittnar om, innan det tunga fordonet slutligen brakade ner ordentligt i det djupa diket och hamnade på sidan.

Föraren berättar att han hoppades att bilisten skulle stanna.

– Men bilen bara fortsatte att köra vidare. Föraren ville inte ens stanna. Då var jag ganska förbannad och irriterad. Jag hade så mycket tankar att jag tyvärr missade att ta regnumret.

När SN är på plats arbetar bärgare med att få upp lastbilen ur diket.

– Jag skadade mig inte och är ok nu. Men det är egentligen bilisten som ska vara mest glad. En frontalkrock hade inte blivit rolig...

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Stensund folkhögskola Trosa Trafik Trafikolycka
Relaterat
Besök webbversionen